top of page

Tourrit over de Veluwe – 28 maart 2021

En zo had de club de stoute schoenen maar aangetrokken. Na lang wikken en wegen i.v.m. de geldende corona-maatregelen, de knoop doorgehakt; we gaan wat organiseren! Het corona-virus weerhield ons lange tijd om iets te gaan ondernemen, maar in de buitenlucht is het allemaal een stuk veiliger en als we allemaal afstand houden moet het te doen zijn.

Bart wist een leuke tourrit op de Veluwe die hij ook al eens op de motor had gereden, dat leek ons wel wat. Het was afwachten of er veel animo was vanuit de club, maar dat viel zeker niet tegen. Kennelijk waren we niet de enigen die behoefte hadden aan wat Scimitar contact.Start en verzamel punt was het Shell-station bij Barneveld naast de A1. Een plek waar kennelijk vaker auto-liefhebbers afspreken, ook de lokale snelle GTI/BMW en Subaru enthousiastelingen waren er aanwezig.


Naast een mooi uittreksel van het Scimitar assortiment was ook Aart van der Haagen met een aparte excoot van de partij. Een ouder model Corvette, deze voelde zich prima thuis tussen de overige ‘’plastic’’ auto’s. Ook de vader van Thomas kwam nog even langs om zijn fraaie Scimitar 6B, die hij gedurende de corona periode na een lange periode van stilstand, samen met Thomas door de APK loodste, te showen.
Mede organisator Bart was onderweg even blijven steken met zijn Landrover, typisch gevalletje van bad luck. Een oliekoeler slang van de versnellingsbak was gaan schavielen en besloot om juist op deze dag maar eens een gaatje te laten zien. Daar stond Bart dan langs de snelweg met een volledig in de olie gezette onderzijde van de Landrover (yep 9 liter foetsie). Maar gelukkig is er dan nog de Wegenwacht die met een Quick-Fix (slangetje doorsnijden , pijpje erin met twee slangklemmen, hoppa klaar) Nou ja wacht even de aanrijroute was wat ongebruikelijk. De WW had per abuis het thuisadres van Bart als pech locatie ingegeven….dat waren 170 kilometers extra. Verder was er een kleine zoektocht nodig voor het vinden van 9 Liter ATF olie!


De deelnemers kregen een geprinte routebeschrijving uitgereikt, omdat de route uitgeschreven was zoals bij een navigatie systeem kregen de deelnemers nog een tip mee om de aanwijzingen letterlijk te volgen. Zo worden bijvoorbeeld ook de afstanden die je rijdt op een rotonde aangegeven, even wennen maar goed te doen.


Rond de klok van 11.15 uur vertrokken de eerste deelnemers, halverwege de rit was er de mogelijkheid om bij het Kasteel Staverden een kop koffie met gebak te nuttigen, daar werd goed gebruik van gemaakt.

Ook was er op initiatief van Jan Piet een foto moment ingebouwd, dat leverde voor de deelnemers mooie plaatjes op van hun auto. De foto’s zijn inmiddels digitaal afgeleverd bij de bestuurders.We begonnen met droog weer, rond de middag kregen we toch wat regen spetters, dat mocht de pret echter niet drukken. Wat was het een fraaie tocht met lekker stuurwerk door het Veluwse landschap.


De route was goed ‘’leesbaar’’, sommige overgangen van de ene weg in de andere weg gaven soms wat twijfel. Oh gaan wel goed? Maar iedereen heeft met vlag en wimpel de rit uitgereden.


Het eindpunt was het vliegveld Teuge, ondanks dat het restaurant eigenlijk gesloten was kregen we toch de gelegenheid om buiten op het terras een kop koffie/thee te nuttigen. Dat werd zeer gewaardeerd. En wie hadden we daar? Jawel inmiddels was Bart ook gearriveerd met zijn smeuïge verhaal, sja Landrovers…..
Namens de organisatie (Bart & Maarten) hartelijk dank voor jullie deelname. Dit smaakt naar meer, in de planning zit een wat meer uitdagende (kaartlees) rit, zo tegen eind Juni. Hou Facebook, de nieuwsbrief en de website in de gaten. Tot de volgende keer!

Maarten Wijninga


30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page