top of page

De club

scimitars-gathering.jpg

Opgericht 29 december 2012

De Scimitar Club Nederland (SCN) kent een tamelijk opmerkelijke geschiedenis. In 1982 werden de fundamenten gelegd voor wat decennia lang de RSSOC-NL (Reliant Scimitar & Sabre Owners Club Nederland) zou heten, terwijl de vereniging pas op 29 december 2012 een officiële status en statuten kreeg. Niet lang daarna volgde het lidmaatschap van de FEHAC.

 

De SCN stelt zich ten doel zoveel mogelijk auto’s van de typen Scimitar, Sabre en SS1 tot in lengte van dagen op de weg te houden en de liefhebbers maximaal van hun hobby te laten genieten, ook in gezamenlijk verband.

 

Elk jaar zet de Scimitar Club Nederland een aantal evenementen op touw, zoals bijeenkomsten met een toerrit, technische dagen en ledenvergaderingen. Deze kenmerken zich door een vriendschappelijke, ongedwongen sfeer, waarin iedereen volop de ruimte krijgt om zijn liefhebberij op zijn eigen manier te beleven.

 

Verder geeft de SCN viermaal per jaar het clubblad Kromzwaard uit, gevuld met wetenswaardigheden over de vereniging, de auto’s en alle zaken daaromheen,

maar ook met een diversiteit aan bijdragen van de leden.

 

Lijkt het u leuk om lid te worden van de Scimitar Club Nederland? Word lid!

bottom of page