top of page

British Car Jumble, 23 juni 2019

Bijgewerkt op: 1 jun. 2021

Verslag van de British Car Jumble in Waalwijk, waarbij onze club dit jaar ruim aanwezig was. Onderstaand een korte impressie van een zonovergoten dag.Zondag 23 juni j.l. stond de wekker al vroeg. Snel het nodige voorbereid, 2 thermosflessen koffie, bekertjes en e.e.a. voor de inwendige mens. Scimitar Club beachvlaggen, maar ook zeker de zonnebrand niet vergeten want het beloofde een warme tot hete dag te worden in het Brabantse.


Koers werd gezet naar Waalwijk voor de British Car Jumble waar onze club al enige jaren met toenemend succes te vinden is. Tezamen met Pieter Onno en Sander van de Boogert en Marian en Piet van Berk namen we het bekende plekje in de oosthoek weer in.

We waren vroeg, dus alle tijd om de langzaam binnendruppelende varieteit aan engelse automobielen gade te slaan. Met een uurtje was het terrein vrijwel volledig gevuld met interessant Engels Erfgoed.Het door de MG club Nederland georganiseerde evenement laat een mooie doorsnee zien van wat het oude Albion ons in de loop der jaren aan automobiel-moois heeft opgeleverd, van oud naar relatief jong.

“Het door de MG club Nederland georganiseerde evenement laat een mooie doorsnee zien van wat het oude Albion ons in de loop der jaren aan automobiel-moois heeft opgeleverd, van oud naar relatief jong.”


Of er inderdaad zo'n duizend Engelse klassieke auto's staan is de vraag, maar dat doet aan de gezelligheid niets af. Jaarlijks bezoeken zo'n 2000 bezoekers het goed georganiseerde evenement.


Een licht commercieel tintje vrolijkt de boel wat op; er is de mogelijkheid een standje in te richten en daar onderdelen of auto's aan te bieden. Dat levert een leuke mix aan aangeboden handel op, van interessant tot: wat moet dat hier? Ook ons lid Thomas Touw was met vrouw/vriendin aanwezig met een stand in passende ambiance.Muziek wordt verzorgd door een rondwandelende jazzband en is er volop de gelegenheid een hapje en een drankje te gebruiken op het horecaplein.


Danzij de beachvlaggen en maar liefst zeven auto's waren we prominent aanwezig, het leverde regelmatige bezoekers en leuke gesprekken op. Blijkt dat ons "onbekende" merk bij velen toch een vlaag van herinnering oproept, niet zelden gevolgd door de uitspraak: "altijd zo'n mooie auto gevonden". Zo'n compliment is toch altijd weer leuk en rechtvaardigt maar weer de keuze die (wij althans) 37 jaar geleden maakten.


We hebben genoten van een leuke dag, en volgend jaar zijn we zeker weer van de partij.

28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page