Voorjaarsweekend 18 & 19 april 2015

Beste Leden,

Het voorjaarsweekend wordt georganiseerd op zaterdag 18 en zondag 19 april.  We hebben voor jullie een mooi, afwisselend, programma samengesteld. We hebben het programma zo opgesteld dat iedereen op zijn gewenste manier kan deelnemen: het hele weekend, maar ook alleen de zaterdag of alleen de zondag. Er is voor beide dagen een mooie rit uitgezet, maar er is ook meer dan voldoende tijd om met elkaar te kletsen.

Programma zaterdag 18 april:

Op zaterdag 18 april verwachten we jullie tussen 10.00 en 10.30 in de Bommelerwaard bij:

Kasteel Ammersoyen

Kasteellaan 1, 5324 JR Ammerzoden

Rond 10.30 worden we welkom geheten met een kopje koffie. Na de koffie start een bijzondere XL-rondleiding door het kasteel. Tijdens deze extra lange rondleiding krijgt u ook de vertrekken te zien die normaal gesloten blijven. Zo mag u een kijkje nemen op de grote zolder met zijn bijzondere overkapping en hijswiel, de torenzolders, de wapenkamer, het poortgebouw en meer. U krijgt een exclusief kijkje achter de schermen!

Na afloop staat er een smakelijke buffetlunch klaar in de taveerne van het kasteel. Tijdens ons bezoek wordt er ook een brocante fair georganiseerd om het bezoek extra bijzonder te maken! Je kunt hier nog even rondsnuffelen voordat we vertrekken voor de rit!

Rond 13.30 vertrekken we voor een korte rit naar Heusden, een mooi gerestaureerd vestingstadje. Natuurlijk is er de gelegenheid om hier even rond te lopen en de vesting te bekijken.

We vertrekken hier weer om ongeveer 15.30 voor een mooie rit door een zeer afwisselend landschap!

We eindigen de rit rond 17.30 bij Brasserie Oud Maren in Maren-Kessel. Dit is tevens de locatie voor het 3-gangen diner en overnachtingsadres voor degenen die hier via het aanmeldformulier gebruik van willen maken. Op dit moment hebben we 6  kamers in optie(tot 13 maart) bij Hotel Brasserie Oud Maren, hier geldt ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’.

Hotel Brasserie Oud Maren

Provincialeweg 85, 5398 JK  Maren-Kessel, www.hotelbrasserieoudmaren.nl

Programma zondag 19 april

De hotelgasten van Hotel Brasserie Oud Maren vertrekken rond 10.00 voor een directe rit naar de startlocatie van de dag. We starten de zondag  vanaf 10.30 in Buren bij Hotel en Restaurant de Prins.

Hotel en Restaurant de Prins

Peperstraat 25, 4116 BG Buren, www.restaurantdeprins.nl

De koffie en Betuwse appeltaart staan voor ons klaar! De dagdeelnemers sluiten zich hier aan bij degenen die het hele voorjaarsweekend aanwezig zijn.

Om 11.30 vertrekken we voor een mooie rit door de (bloeiende) Betuwe!

Vanaf ongeveer 14.00 worden we aan het einde van de rit verwacht bij Fruitbedrijf Hoenderik.

Fruitbedrijf de Hoenderik Lingedijk 180, 4196 HE Tricht

Na de (late) lunch in het theehuis krijgen we een rondleiding met de fruitpluktrein door de boomgaard. We gaan zelf appels snijden en appelsap persen en zo kunnen we direct proeven hoe verse appelsap werkelijk smaakt. Alle deelnemers krijgen een fles mee naar huis!

We sluiten de dag rond 16.30 af.

Aanmelden

In verband met de organisatie vragen we je tijdig aan te melden.

Stuur je aanmelding naar: voorjaarsweekend@scimitarclub.nl .

Als we je aanmelding hebben ontvangen krijg je een  bevestiging met hierbij een overzicht van de kosten die je vervolgens kunt overmaken op bankrekening NL17 INGB 0006 2690 18 ten name van Scimitar Club Nederland en onder vermelding “SCN voorjaarsweekend 2015” en je naam.

Indien je nog vragen en/of opmerkingen hebt horen we het graag!

Wij kijken ernaar uit en hopen op een goede opkomst!

Met vriendelijke groet,

Hans van der Meer & Jan Piet Hartman

voorjaarsweekend@scimitarclub.nl